1. Vechters
  2. Jon Jones MMA

Jon Jones MMA's MMA record

Welkom op de recordpagina van Jon Jones MMA. Hier vind je een overzicht van alle gevechten, overwinningen, en prestaties van deze getalenteerde vechter. Of je nu een trouwe fan bent of gewoon meer wilt weten, deze pagina biedt je alle informatie over de carrière en hoogtepunten van Jon Jones MMA.

  • Volledige naam: Jon Jones MMA
  • Bijnaam: Bones
  • Land van herkomst: Verenigde Staten
  • Gewichtsklasse: Light Heavyweight
  • Record: 27-1-0, 1 NC

Wie is Jon Jones MMA?

Onze beste UFC-vechter aller tijden, Jon Jones, zou een vlekkeloos record kunnen hebben als het niet was voor een betwiste diskwalificatie waar zelfs zijn tegenstander het niet mee eens was. Jones heeft de Light Heavyweight-divisie gedomineerd en tegenstanders verslagen op verschillende manieren, van een guillotine choke en een unanieme beslissing, tot TKO met ellebogen en stoten, een keylock, en een rear-naked choke. Zijn 1.463 significante stoten zijn een record in de UFC Light Heavyweight-divisie, net als zijn 95 procent afweerpercentage tegen takedowns.

Het MMA record van Jon Jones MMA

Het MMA record van Jon Jones MMA is: 27-1-0, 1 NC

Waarom is het record belangrijk?

Het record is cruciaal voor het beoordelen van de vaardigheid en ervaring van een MMA-vechter. Promotors, trainers en fans gebruiken het record om de vooruitgang en het succes van de vechter te volgen. Een indrukwekkend record kan deuren openen naar grotere gevechten en titelkansen, terwijl een minder indrukwekkend record vaak betekent dat de vechter meer moet werken aan zijn of haar vaardigheden en strategieën.

Elementen van een record

  1. Overwinningen (wins): Het aantal gevechten dat de vechter heeft gewonnen. Dit kan verder worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals overwinningen door knock-out (KO), technische knock-out (TKO), submissie, of beslissing van de jury.

  2. Nederlagen (losses): Het aantal gevechten dat de vechter heeft verloren. Net als overwinningen kunnen deze worden onderverdeeld in nederlagen door KO, TKO, submissie, of jurybeslissing.

  3. Gelijkspelen (draws): Soms eindigen gevechten zonder winnaar, wat resulteert in een gelijkspel. Dit komt minder vaak voor, maar wordt toch geregistreerd in het record.

  4. No Contests (NC): Gevechten die om verschillende redenen ongeldig worden verklaard, bijvoorbeeld door onreglementair gedrag of externe factoren, worden als “No Contest” geregistreerd.

Picture of Luuk
Luuk

Schrijver voor MMA-Holland.nl

Hoi, ik ben Luuk, een enthousiaste bokser en amateur MMA-beoefenaar die zijn passie deelt op MMA-Holland.nl en Boksen-Nederland.nl. Mijn reis in de wereld van vechtsport begon met een liefde voor boksen, maar door de opwinding van de UFC ben ik ook in de MMA-wereld gedoken. Mijn focus ligt vooral op striking, en ik deel graag mijn inzichten en ervaringen op het gebied van deze disciplines. Of het nu gaat om bokstechnieken, MMA-strategieën of mijn persoonlijke reis als amateurvechter, mijn artikelen zijn doordrenkt met een gepassioneerde kijk op de vechtsportwereld.

Inhoudsopgave

Meer