1. Vechters
  2. Kamaru Usman

Kamaru Usman's MMA record

Welkom op de recordpagina van Kamaru Usman. Hier vind je een overzicht van alle gevechten, overwinningen, en prestaties van deze getalenteerde vechter. Of je nu een trouwe fan bent of gewoon meer wilt weten, deze pagina biedt je alle informatie over de carrière en hoogtepunten van Kamaru Usman.

  • Volledige naam: Kamaru Usman
  • Bijnaam: Nigerian Nightmare
  • Land van herkomst: Nigeria
  • Gewichtsklasse: Middleweight
  • Record: 20-4-0

Wie is Kamaru Usman?

Hoewel hij onlangs in misschien wel het meest verrassende moment in de UFC-geschiedenis zijn titel verloor, blijft Kamaru Usman de beste weltergewichtvechter die we hebben gezien naast Georges St-Pierre. Aanvankelijk werd hij bekritiseerd vanwege zijn vechtstijl, die gekenmerkt werd door lange clinches en punten scoren. Maar recente knock-outs van Colby Covington, Jorge Masvidal en Gilbert Burns bewijzen dat hij zeker voor spektakel kan zorgen wanneer het echt nodig is.

Het MMA record van Kamaru Usman

Het MMA record van Kamaru Usman is: 20-4-0

Waarom is het record belangrijk?

Het record is cruciaal voor het beoordelen van de vaardigheid en ervaring van een MMA-vechter. Promotors, trainers en fans gebruiken het record om de vooruitgang en het succes van de vechter te volgen. Een indrukwekkend record kan deuren openen naar grotere gevechten en titelkansen, terwijl een minder indrukwekkend record vaak betekent dat de vechter meer moet werken aan zijn of haar vaardigheden en strategieën.

Elementen van een record

  1. Overwinningen (wins): Het aantal gevechten dat de vechter heeft gewonnen. Dit kan verder worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals overwinningen door knock-out (KO), technische knock-out (TKO), submissie, of beslissing van de jury.

  2. Nederlagen (losses): Het aantal gevechten dat de vechter heeft verloren. Net als overwinningen kunnen deze worden onderverdeeld in nederlagen door KO, TKO, submissie, of jurybeslissing.

  3. Gelijkspelen (draws): Soms eindigen gevechten zonder winnaar, wat resulteert in een gelijkspel. Dit komt minder vaak voor, maar wordt toch geregistreerd in het record.

  4. No Contests (NC): Gevechten die om verschillende redenen ongeldig worden verklaard, bijvoorbeeld door onreglementair gedrag of externe factoren, worden als “No Contest” geregistreerd.

Picture of Luuk
Luuk

Schrijver voor MMA-Holland.nl

Hoi, ik ben Luuk, een enthousiaste bokser en amateur MMA-beoefenaar die zijn passie deelt op MMA-Holland.nl en Boksen-Nederland.nl. Mijn reis in de wereld van vechtsport begon met een liefde voor boksen, maar door de opwinding van de UFC ben ik ook in de MMA-wereld gedoken. Mijn focus ligt vooral op striking, en ik deel graag mijn inzichten en ervaringen op het gebied van deze disciplines. Of het nu gaat om bokstechnieken, MMA-strategieën of mijn persoonlijke reis als amateurvechter, mijn artikelen zijn doordrenkt met een gepassioneerde kijk op de vechtsportwereld.

Inhoudsopgave

Meer